Her er forklaringen på hvorfor du ikke går ned i vekt - og det handler ikke om hva du spiser

Dette skulle vi gjerne visst litt før.

De fleste som kjemper mot kiloene, fokusere på hva de putter i munnen. Men det er også andre viktige faktorer som spiller inn når midjen skal minkes og valkene fordufte.

Det handler ikke bare om hva du spiser, men også om når, skriver den britiske avisen The Mirror

Les også: Altfor mange kvinner begår denne feilen på toalettet: Konsekvensen...

 

Ny forskning offentliggjort i fagbladet "Proceedings of the Nutrition Society” nemlig en interessant forskjell mellom de som kjemper med å få vekten ned, og de som ikke gjør. 

Studiet viser nemlig at folk som spiser uregelmessig i løpet av dagen, ofte er tykkere (større midjemål og høyere BMI) enn de som spiser på faste tidspunkter i løpet av dagen.

Forskerne har også oppdaget at den dårlige vanen med å spise på forskjellige tidspunkter er skadelig for helsen vår. Det øker blant annet risikoen for en rekke alvorlige sykdommer forbundet med hjertesykdommer.

Les også: Eksperter slår fast: Du har tint opp frossen mat feil hele livet

 

Vårt indre ur og rytme blir rett og slett forstyrret hvis vi spiser på ulike tidspunkter. Derfor er man spesielt utsatt om man jobber om natten.

Studiet fastslår også at det ikke er likegyldig hvem du spiser sammen med, hvis du ønsker å slanke deg. Sidemannen ved bordet eller personen du lager mat med, påvirker deg også. Forskerne jobber fortsatt med å belyse dette området – spesielt i forhold til familier.