Natasha ble forfulgt av blodig dame: Nå forteller hun sin historie

Foto: Facebook, privat. Natasha Mobasseri

Den 17-årige jenta fikk beskjed om å ta selvmord, og i psykosen så hun en blodig dame som fulgte etter henne. Nå står den modige tenåringen frem, og forteller historien sin for å skape forståelse.

På bildet ser man en søt, ung jente med langt sort hår nedover skuldrene.  Jenta, som sender et strålende smil til kameraet, har på seg røde sko og ser ut til å ha det godt.

Facebookbildet er av 17-årige danske Natasha Mobasseri, og selv om man ser en glad jente på bildet, så har hun også gått gjennom tøffe perioder i livet.

Hun har valgt å fortelle historien sin, for å skape åpenhet rundt det å være ung og ha psykiske problemer. 

I perioder har Mobasseri lidd av selvmordstanker fordi depresjonen hennes var dypt alvorlig, og fordi kampene hennes ble for tøffe. Men i dag ser det lysere ut.

Fortsatt finnes det mennesker som reagerer annerledes når de møter en jente som har kjempet mot en mørkere side av livet.

- Jeg er så lei av at folk tror man er farlig fordi man har psykiske problemer, sier hun til Dagens.dk og fortsetter:

- Jeg har møtt mange som tror det. Men vi er jo også bare mennesker som alle andre. Vi har bare noen problemer som vi må løse.

Natasha Mobasseri har kjempet med forskjellige problemer. 

Når hun har det virkelig dårlig, hører hun stemmer som dikterer hva hun skal gjøre. De har kommandert henne til å slå hodet inn i en vegg, til å begå selvmord og andre tøffe prøvelser.

Mobasseri forklarer at selv om det har vært svært tøft for familien hennes, så har de gjort alt de kan for å støtte henne.

I dag bor hun på et bosted hvor personalet vet hvordan de skal reagerer, hvis Mobasseri får det vanskelig.

- Familien min har jo ikke en utdannelse som gjør at de vet akkurat hvordan de skal handle når jeg får problemer. 

Problemene startet rundt 13-års alderen for Mobasseri. Hun utviklet en spiseforstyrrelse, og kort tid etter begynte hun å se ting som i virkeligheten ikke var der.

Blant annet så hun en blodig dame, som dukket opp både på soverommet hennes og i klasserommet. 

Mobasseri prøvde å holde problemene sine skjult over en lengre periode, men hun har nå innsett at hun ikke skal skamme seg for å være syk.

Det å ha hatt selvmordstanker i en periode, er ikke noe man skal skamme seg over, slår hun fast.

I dag har hun det bedre, men bærer fortsatt tydelige merker etter sykdommen sin.

- Folk stirrer veldig når de ser arrene mine der jeg har kuttet meg selv. Men folk som er psykisk syke er også normale mennesker, forklarer hun.

Den 17-årige Natasha Mobasseri får medisin som hjelper henne. Hennes budskap til andre unge som opplever noe liknende, er at 'de skal nok komme seg gjennom det'.

Med flere selvmordsforsøk bak seg, ser hun nå mot en lysere fremtid. Blant annet står hun frem for å slå fast at hun er nådd et punkt, hvor hun prøver å akseptere at det er i orden å være syk.

Foto: Privat. Natasha Mobasseri etter stemmene i hodet hadde fortalt henne at hun skulle slå hodet i veggen