34 år gammel kvinne knuser verdensrekord på Eiffeltårnet

19/04/2024 07:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Dansker var med på å inspirere 34 år gamle Anouk Garnier til å sette verdensrekord.

Onsdag slo 34 år gamle Anouk Garnier verdensrekorden i tauklatring ved å klatre 110 meter til andre etasje i Eiffeltårnet på 18 minutter.

Det skriver mediet The Guardian.

– Drømmen min har gått i oppfyllelse. Det er magisk. Hvis det er en ting jeg aldri har tvilt på, er det at jeg ville oppnå det, sier hun.

Innehaveren av den forrige verdensrekorden var sørafrikanske Thomas Van Tønder, som i 2020 klatret 90 meter opp Soweto Towers i Johannesburg.

For kvinner var rekorden 26 meter. Den ble satt av danske Ida Mathilde Steensgaard, som besteg Den Kongelige Opera i 2022.

Garnier har nå rekorden for både menn og kvinner.

Hun begynte å klatre i 2022, ifølge The Guardian, etter at hun vant hinder-VM i sin aldersklasse.

Garnier sier til AFP at hun ble inspirert av danske Steensgaard og trengte en ny utfordring.

– Jeg sa til meg selv: 26 meter er ikke så langt. Hvilket monument kan jeg klatre?

Det tok et år for Garnier å forberede seg til onsdagens utfordring.

Hun sier også at hun var glad for å se familien på vei ned.

– Det var vakkert å se dem så stolte. Det er de som har lært meg idrettsdisiplinen, at du alltid må gjøre ditt beste, at du alltid må prøve å nå nye høyder. Det er takket være dem at jeg klarte det, sier hun.

Hensikten med onsdagens krangel, i tillegg til den personlige utfordringen for Garnier, var å samle inn penger til kreftbehandling.

Hennes egen mor har kreft selv.

– Jeg har sett henne kjempe så hardt. Jeg ville gjøre mitt for å hjelpe, sier Garnier.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.