Advarsel for ferierende nordmenn

27/02/2024 11:38

Sofie

Nyheter
Foto: Ssu / Wikimedia Commons
Foto: Ssu / Wikimedia Commons
Nå understreker de viktigheten av å være på vakt selv når man er på ferie.

Leif Sundsbø, sikkerhetssjef i Cisco Norge, understreker viktigheten av å være på vakt selv når man er på ferie. Ifølge ham er nettkriminelle spesielt aktive i perioder når mange tar ferie, og de har ingen planer om å ta pause. Det sier han til Nettavisen.

Cisco, et ledende IT-selskap, retter en advarsel til nordmenn som planlegger ferier i de nærmende ukene. De påpeker at selv om ferien er en tid for avslapning, benytter kriminelle anledningen til å intensivere sine svindelforsøk.

Nettfisking, eller phishing, fremheves som en vanlig metode hvor svindlere forsøker å lure folk ved å utgi seg for å være kjente firmaer eller organisasjoner.

Dette gjøres ofte gjennom e-post, men kan også inkludere telefonsamtaler, SMS eller andre kommunikasjonsmetoder. Det skriver DinSide.

Målet er å fremstå som en troverdig virksomhet, som en offentlig etat, en finansinstitusjon, eller en butikkjede, for å manipulere mottakeren.

Nettvett.no advarer om at disse manipulasjonsforsøkene kan skje på flere måter. Det er derfor viktig å være ekstra oppmerksom hvis man mottar kommunikasjon som virker mistenkelig.

Sundsbø råder de som mottar slike mistenkelige e-poster eller meldinger, til å kontakte sjefen eller den relevante myndigheten umiddelbart, selv om man befinner seg på ferie. Dette er et viktig skritt for å beskytte seg mot potensielle svindelforsøk.

- Mitt klare råd er at det er bedre å forstyrre sjefen på ferie enn å ikke gjøre det, forteller han til Nettavisen.

Læs også:

Emil kjøpte en 125 år gammel kommode for 700 kroner - finner ved et uhell en hemmelig skuff nederst Emil kjøpte en slitt kommode på et loppemarked for 700 kroner. Han hadde imidlertid ingen anelse om at han hadde fått mye mer enn han hadde betalt for. Men så hørte han plutselig en merkelig lyd.
Søvneksperter bekrefter: Spis denne frukten hver dag før sengetid, og du vil ikke angre En enkelt frukt før sengetid kan være løsningen på søvnproblemene dine.