Advarsel for iPhone-brukere i kaldt vær

15/01/2024 14:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kalde været har ligget over Norge den siste tiden, og det kan påvirke din iPhone.

Det er velkjent at iPhones ikke er laget for å fungere i ekstreme temperaturer, verken for kalde eller for varme, og Apple har gjentatt dette i vinter.

Norge har allerede opplevd snø og is i 2024, og deler av USA lider av en voldsom vinterstorm, ettersom en snøstorm har rammet flere deler av landet.

Været kan få alvorlige konsekvenser for din iPhone, og brukere bør være klar over at å la den stå under kaldere forhold kan redusere ytelsen betydelig og tømme batteriet raskere enn vanlig. Det skriver Unilad.

Dette er fordi batteriet ikke kan fungere skikkelig, selv om det også kan føre til at iPhone slår seg helt av.

Heldigvis er dette bare et midlertidig tiltak og vil ikke forårsake permanent skade, som Apple forklarer på nettsiden deres:

«Bruk av en iOS- eller iPadOS-enhet under svært kalde forhold utenfor driftsrekkevidden kan midlertidig forkorte batterilevetiden og få enheten til å slå seg av. Batterilevetiden vil gå tilbake til det normale når du bringer enheten til høyere omgivelsestemperaturer."

Apple anbefaler også at du ikke bruker iPhone i temperaturer under 0°C (32°F), og at den ikke oppbevares i temperaturer under -20°C (-4°F).

Løsningen på dette problemet er selvfølgelig å varme opp telefonen, selv om det er viktig at dette ikke gjøres ved hjelp av en ekstern kilde, f.eks. en hårføner eller radiator.

Det kan være så enkelt som å legge telefonen i lommen, ta den med inn hvis du er utendørs, og være tålmodig mens den varmes opp før du slår den på for bruk.

Dessverre for de av dere som bor i varmere områder, har varme en permanent effekt på iPhones og kan forkorte batterilevetiden hvis de utsettes for disse forholdene.

Alle viktige råd som kan redde en iPhone-bruker som kanskje er ute i den iskalde vinteren.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.