Advarsel til alle dyreeiere: Denne julepynten kan være farlig for kjæledyret ditt

07/12/2023 15:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vurder en annen plassering eller dropp denne pynten helt.

Å pynte til jul er vanligvis en hyggelig aktivitet, men dyreeiere blir nå advart om at det er noe du kanskje har tenkt å sette på treet som kan være dødelig for kjæledyret ditt.

På TikTok hadde en kvinne pyntet juletreet sitt, men oppdaget senere at julepynten hun hadde kastet rundt treet sitt utgjorde en potensiell fare for katten hennes. Dette skriver The Mirror.

"Du pynter treet ditt med glittergirlander, men leser så at dette er forferdelig for katten din, så du fjerner det umiddelbart og gjør om treet ditt."

Hun fortsatte: "Han er babyen min, og ingen julepynt er verdt at han blir skadet."

I bildeteksten til videoen skrev kvinnen:

"Girlander er dårlige for kjæledyrene dine. Hvis de svelges, kan de lett forårsake tarmkramper. Så snart jeg leste dette, fjernet jeg alle kransene fra treet mitt. Katten min er ikke en storspiser, men jeg vil helst ikke risikere helsen hans for litt julepynt."

Royal Society for Prevention of Cruelty to Animals uttaler at "girlander eller innpakningspapir kan være fristende leker, men kan være farlige hvis de spises."

Pappesker, derimot, kan være «mye moro for kjæledyrene våre». De advarte også om at det ikke bare var farlig for katter, men potensielt også for hunder.

I kommentarene til videoen sa en kvinne at katten hennes hadde svelget litt girlander på julaften:

"Katten min døde nesten julaften i fjor på grunn av en girlander. En to-timers tur til akutt-veterinæren og en 2500 dollar (ca. 27 000 NOK) medisinske regninger er ikke en god måte å tilbringe julen på."

En annen kvinne delte en anekdote om at katten hennes spiste girlander, men heldigvis ikke trengte å gå til veterinæren:

"Som en kattunge spiste katten min girlander og kunne ikke bli kvitt det, så han hadde girlander hengende ut av rumpa hans de neste dagene."

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.