Boris Johnson: Putin truet meg på telefonen

30/01/2023 08:05

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
"Boris, jeg vil ikke skade deg, men med en rakett vil det bare ta noen minutter".

I en ny dokumentar fra det britiske mediet BBC hevder Storbritannias tidligere statsminister Boris Johnson at Russlands president Vladimir Putin skal ha truet med å sende en rakett mot ham.

Trusselen skal ha kommet under en telefonsamtale kort tid før Russland invaderte Ukraina 24. Februar 2022.

– Han truet meg på et tidspunkt og sa: «Boris, jeg vil ikke skade deg, men med en rakett vil det bare ta noen minutter», eller noe sånt, sier Johnson i dokumentaren.

Johnson var statsminister i Storbritannia da Russland angrep Ukraina. Sammen med det meste av Vesten sto han bak flere sanksjonspakker mot Russland og Vladimir Putin.

Diskuterte Ukrainas NATO-medlemskap

– Jeg kunne utlede fra hans veldig avslappede tone at han virket litt likegyldig, og at han bare spilte på lag med mine forsøk på å forhandle, sier Johnson om telefonsamtalen med Putin.

Under telefonsamtalen hadde de to en diskusjon om Ukraina kunne bli medlem av den vestlige forsvarsalliansen NATO i nær fremtid.

«Han sa: 'Boris, du sier at Ukraina ikke vil bli med i NATO i nær fremtid,'» siterte Johnson den russiske presidenten.

"Hva mener du med den nærmeste fremtid?" fortsatte Putin, ifølge den tidligere statsministeren.

– Da sa jeg: "Vel, det kommer ikke til å bli med i nær fremtid. Og det vet du også," sa Johnson.

BBC-dokumentaren handler om det økende gapet mellom den russiske presidenten og den vestlige verden i årene før Russlands invasjon av Ukraina.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er også med i dokumentaren, der han forteller om sine forsinkede forsøk på å bli med Ukraina til NATO før krigen brøt ut.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.