Breaking: Johny Vassbakk frikjent for drapet på Birgitte Tengs

05/12/2023 13:38

redaktion

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Han er nå en fri mann.

17 år gamle Birgitte Tengs ble drept på Karmøy natten til 6. mai 1995. Hun ble utsatt for et seksuelt overgrep, kvalt og påført massivt vold mot hodet. Ifølge obduksjonen døde hun av hodeskadene.

Retten aksepterer at DNA-funnet på Birgittes strømpebukse stammer fra Johny Vassbakk. Dommerne understreker imidlertid at funnet må være gjerningsrelevant for å være gyldig som bevis for skyld.

Johny Vassbakk (53) er nå erklært uskyldig i det over 28 år gamle drapet på Birgitte Tengs på Karmøy, konkluderer Gulating lagmannsrett. To av dommerne er uenige.

– Påtalemyndigheten har gått i bekreftelsesfella, konkluderte lagmann Jarle Golten Smørdal under domsopplesningen tirsdag.

Det skriver Dagsavisen.

Etter at DNA fra Vassbakk ble funnet på Birgittes strømpebukse, har politiet og påtalemyndigheten avvist alle opplysninger som taler for Vassbakks uskyld. Domstolen hevder at de i stedet har basert seg på spekulasjoner for å få andre opplysninger til å passe med sin hovedteori.

– Johny Vassbakk blir dermed å frifinne, sa Smørdal.

Vassbakk bekreftet kort tid etter at han hadde forstått dommen. Han er nå en fri mann.

Retten tviler på politiets avvisning av muligheten for kontaminering eller tidligere kontakt med strømpebuksen. De mener politiet ikke har vært tilstrekkelig interessert i å undersøke slike muligheter grundig.

Lagdommer Jarle Golten Smørdal kunngjorde at retten delte seg i et flertall på fem og et mindretall på to.

De to fagdommerne er en del av flertallet som konkluderer med frifinnelse. Mindretallet mener Vassbakk er skyldig.

Under begge rettssakene har Vassbakks forsvarere lagt ned påstand om full frifinnelse.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.