Den Oscar-vinnende filmlegenden er død

07/04/2023 12:53

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I en alder av 89 sovnet den to ganger Oscar-vinneren fredelig inn.

Få kan si at de har jobbet med to av Hollywoods største navn gjennom tidene: Steven Spielberg og George Lucas.

Færre kan skilte med to Oscar-statuetter på peishyllen, samt fem ekstra nominasjoner til den prestisjetunge prisen.

Men det er nettopp det den nå avdøde produksjonsdesigneren Norman Reynolds kan huskes for – og Oscar-gevinstene hans er bare toppen av isfjellet designeren og art directoren kan skrive i testamentet.

Den prisbelønte arkitekten sovnet fredelig inn 6. april i en alder av 89 år, i selskap med kona Ann og deres tre døtre, skriver det amerikanske mediet Deadline.

Men han etterlater seg ikke bare en sørgende familie og venner, men også et stort avtrykk på filmindustrien.

Ikke bare er han mannen som designet noen av de mest ikoniske romskipene i "Star Wars"-serien, nemlig Death Star og Millennium Falcon, han var også arkitekten og designeren av filmklassikere som "Indiana Jones", "Superman". " og "Alien 3".

Og det var det nevnte filmikonet Steven Spielberg som tok avskjed med sin tidligere kollega.

I en pressemelding fra filmstudioet LucasFilm, som blant annet står bak både «Star Wars» og «Indiana Jones»-filmserien, kommenterer Spielberg nyheten om Reynolds død.

– Norman var alltid glad og smilte med stor entusiasme og det var ingenting han ikke kunne få til. Han var en hyggelig humørbombe med et enormt talent, skriver Steven Spielberg i uttalelsen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.