Falsk alarm om skoleskyting: 2000 elever rammet

27/09/2023 07:30

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En alarm om en mulig skoleskyting dundret over høyttaleranlegget torsdag - ved en feiltakelse.

Torsdag ble rundt 2.000 elever og 150 lærere ved Niels Brocks skole i København advart om å barrikadere seg i klasserommene.

Alarmen om en mulig skoleskyting hadde gått over høyttalerne, og det tok opptil 10 minutter før alarmen ble avblåst - og før elever og ansatte skjønte at det - heldigvis - var falsk alarm.

Det melder TV 2 Kosmopol.

Selv om alarmen var falsk, var flere av elevene ved de to utdanningsinstitusjonene Niels Brock - Innovatinsskolen og Handelsskolen redde for å dø.

– Vi satt oppe i klasserommet da alarmen gikk. Det var en pipetone, og da ble kode A sagt og at vi skulle gå til nærmeste klasserom hvor vi skulle barrikadere oss. Det var en deprimert stemning i klasserommet, og personen som satt ved siden av meg sa at hvis vi hører skudd i gangen, vil vi hoppe ut av vinduet, sier elev Alexander Amsinck til TV 2 Kosmopol.

De legger til at noen av de berørte studentene til og med var til stede under Fields-skytingen i fjor, der tre personer ble skutt og drept.

En menneskelig feil
Ifølge TV 2 Kosmopol oppsto feilen fordi feil alarmknapp ble trykket på dagen da det skulle vært brannøvelse.

I stedet ble alarmen utløst, som for eksempel brukes under såkalt «væpnet inntrengning».

Det sier direktør i Niels Brock, Gitte Vestergaard, til mediene.

I tillegg står det at elever som trenger det, har fått tilbud om krisestøtte etter den skremmende opplevelsen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.