Familie trodde de hadde kjøpt drømmeboligen: Den ubehagelig sannheten gjør at de nå føler seg ført bak lyset

29/01/2018 13:15

Anniken Hauge

Nyheter
Den svært overraskende avsløringen gjør nå at drømmeboligen fremstår mye mindre attraktiv for familien.

For ett og et halvt år siden tok Cathrine Thoresen med seg familien og flyttet inn i en flunkende ny bolig i Nitteberg Hage ved Holt Vestvollen i Skedsmo.

Prisen for drømmeboligen var fem millioner kroner, og ytterligere kostnader for oppgraderinger kom i tillegg. 

Men hverken Cathrine Thoresen eller naboen Robin Munoz var kjent med hva som lå under de nybygde husene deres.

Det skriver NRK.

Halvannet år senere får Cathrine Thoresen for første gang vite at det ligger et stort avfallsdeponi under huset hun har kjøpt for hele fem millioner. Flere huseiere som bor i hus fra 90-tallet i området, ønsker at kommunen kjøper dem ut av boligene på grunn av setningsskader, gass på avveie og frykt for helseskader. 

– Jeg synes de skulle vært ærligere. Det er råttent av utbygger å ikke nevne avfallsdeponiet med ett ord, sier hun til NRK.

Robin Munoz kjøpte sin bolig allere i april i 2016, og han hadde heller ingen anelse om forholdene.

Naboene Thoresen og Munos ble kontaktet i forbindelse med en serie oppslag mediet har hatt om problemene Skedsmo kommunes avfallsdeponi har skapt for de nærmeste omgivelsene. 

En skisse over deponiet viser at Cathrines Thoresens hus ikke bare ligger nær det gasslekkende søppeldeponiet, men delvis over.

- Det visste jeg ikke, sier hun stille og fastholder at dette er informasjon de burde ha fått for lenge siden. Videre forteller hun oppgitt at hun opplevde at selger solgte dem et glansbilde.

Utbyggeren, Stor-Oslo Eiendom, har ikke gitt dem noe som helst informasjon om forholdene. De understreker at det er helt trygt i den nye bebyggelsen, og at alle hus følges opp av både dem og kommunen.

De skriver blant annet følgende i en e-post til NRK:

- Basert på de tiltakene vi gjennomførte, hadde vi derfor ingen holdepunkter for å tro at det ville bli utfordringer knyttet til gassforekomster fra deponiet, skriver Gunnar Rinde, som er prosjektansvarlig i Stor-Oslo Eiendom. Han skriver også at kontrollmålinger utført i ettertid viser at disse tiltakene fungerer som forutsatt.

Hele svaret fra utbyggeren kan du lese nederst i artikkelen her.