Familien fikk seg et sjokk: Fikk strømregning på 700.000 kroner

25/08/2023 08:30

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Familien ble svært sjokkert over regningen, som var en liten 1.380 ganger høyere enn den de vanligvis får.

I 2022 så vi prisen på drivstoff og strøm skyte i været, og mediene hadde flere historier om familier som har fått strøm- og oppvarmingsregningene økt med over 100 prosent og derfor presset privatøkonomien til det ytterste.

En av disse familiene fikk seg noe av et sjokk da de ifølge Medet Portafolio fikk en strømregning som var så mye som 1.380 ganger høyere enn deres normale månedlige regning.

Familien fra Barrancabermeja i Santander i Colombia tok trolig feil morgenkaffe da de fikk månedsregningen for strøm, som var på litt over 276 millioner colombianske pesos (mere enn 700.000 norske kroner).

Regningen er vanligvis «bare» 200.000 colombianske pesos (cirka 5000 norske kroner), noe som tilsvarer omtrent 20 prosent av en gjennomsnittlig colombiansk månedslønn.

Strømprisene har dermed havnet på et nivå der det er uvanlig vanskelig for en vanlig colombiansk familie å betale, men regningen på 276 millioner var langt høyere enn normalt og helt urealistisk å betale for familien.

– Vi er veldig overrasket. Hvordan skal vi betale et så gigantisk beløp som dette? Vi er bare en vanlig familie, sier familiefaren, Ademar Miranda, til lokalavisen.

Miranda har også forklart at det kun bor tre personer på eiendommen og derfor umulig kan ha brukt så mye strøm, og han har derfor sendt en klage til Electrificadora de Santander, selskapet som er ansvarlig for strømnettet i området.

Electrificadora de Santander har sagt at de etterforsker saken.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.