Fast Candy trekker tilbake flere produkter

23/02/2024 13:50

Sofie

Nyheter
Foto: Mattilsynet
Foto: Mattilsynet
Anses som helsefarlig.

Flere importører trekker tilbake tortillachipsen Hot Chip Challenge, produsert i Tsjekkia, på grunn av en helsefare knyttet til produktets ekstremt høye chili konsentrasjon.

Denne tortillachipsen er unikt pakket i en eske som ligner en kiste, med advarsler som "RIP", "any last words?" og #hotchipchallenge, tydelig indikert på pakningen.

Hovedbekymringen er mengden capsaicin, det aktive stoffet i chili, som langt overstiger det Mattilsynet anser som trygt. Mens trygge produkter inneholder opp til 6000 milligram capsaicin, har denne spesielle chipsen 9300 milligram. Det skriver Rbnett og Ba.

Chipsen er distribuert gjennom nettbutikker og kiosker nasjonalt, med Fast Candy og Yerba mate (under merkenavnet superengros) som noterte importører.

Mattilsynet er i prosessen med å identifisere flere importører for å sikre en komplett tilbaketrekking.

– Produktet er en del av en chili-utfordring i sosiale medier. Produktet er trukket tilbake i flere europeiske land, skriver Mattilsynet.

For forbrukere som allerede har kjøpt den farlige varianten, anbefaler tilsynet enten å kaste produktet eller returnere det til butikken for refusjon.

I mellomtiden har den tsjekkiske produsenten introdusert en reformulert versjon av produktet, merket "new recipe", som har en redusert mengde capsaicin og veier 2,8 gram, i motsetning til det opprinnelige produktets 3 gram, for å overholde sikkerhetsstandardene.

I tillegg har Mattilsynet rapportert at Fast Candy trekker tilbake "Nandos Perinaise Hot" over hele landet på grunn av manglende grensekontroll for dette animalske produktet ved ankomst til EU/EØS, noe som reiser spørsmål om dets helsemessige sikkerhet.

Dette produktet, også solgt gjennom Fast Candy's online og fysiske butikker i Norge, ble opprinnelig importert til Nederland før distribusjon til andre land, inkludert Norge.

Forbrukere som har kjøpt dette produktet, blir rådet til å returnere det til kjøpsstedet eller kaste det.

Foto: Mattilsynet

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.