Flere norske kjendiser boikotter Eurovision

30/01/2024 17:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Flere norske kjendiser boikotter nå hele sendingen.

I mai går Eurovision Song Contest av stabelen i Malmö, hvor 37 land skal kjempe om å komme til topps i konkurransen. 

Israel er blant landene som skal delta, noe som har skapt sterke reaksjoner hos flere, grunnet den pågående konflikten mellom Hamas og Israel.

Deltakelsen til sistnevnte har resultert i at flere nå velger å avstå fra sendingen som blir sendt på NRK til våren.

Det er vanskelig

– Jeg synes Norge skal boikotte. Jeg synes ikke vi skal være med, jeg synes det er helt latterlig. Hva er det vi driver med?

Det har influenser og TV-profil Øyunn Krogh sakt til God kveld Norge.

Krogh innrømmer at hun i utgangspunktet er en stor MGP-fan, men at hun i år synes det er vanskelig.

Komiker Martha Leivestad innrømmer at hun ikke følger med på Melodi Grand Prix og Eurovision, men er likevel klar i talen om hva hun tenker om situasjonen. 

– Jeg synes det er helt forferdelig at Israel er med! Det skal være en fest, men det er mord som skjer der nede. Hvis Russland ikke får være med, hvorfor i helvete skal Israel være med? Jeg ser ikke på det uansett, men nå blir det et standpunkt, understreker hun.

En annen som kommer til å la TV-en stå avslått under hele Eurovision, er Fetisha Williams. 

– Jeg gidder ikke å støtte det og jeg håper jo ingen andre vil gjøre det, påpeker 30-åringen.

En fin måte

«Farmen»-profil Daniel Godø (32) legger frem et forslag, men beskriver det som en «urealistisk løsning» på den pågående Eurovision-debatten.

– Da er min løsning: inkluder Gaza. La dem også få delta. Jeg vet at det er et absurd forslag, men hvis Israel skal få være med, så skal i hvert fall den andre parten også få være med.

Farmen-vinneren mener løsningen ville vært en fin måte for folk å vise sin felles støtte.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.