Folk setter skjeer på plenen eller foran inngangsdøren: Derfor bør du gjøre det samme

07/04/2024 21:38

Sofie

Nyheter
Foto: YouTube
Det høres kanskje litt rart ut, men det er et poeng med galskapen. Det kan være ganske nyttig å plassere en skje i hagen din hvis du bare forbereder den litt.

Flere og flere setter ut skjeer i hagen eller foran dørene. Det kan virke litt sprøtt, men når du først vet årsaken til det, vil du sannsynligvis begynne å gjøre det samme. Det krever ikke mer enn en skje, litt sukker og vann. Trikset er så enkelt at det nesten virker for godt til å være sant.

Alt du trenger å gjøre er å ta en skje, ha litt sukker på og tilsett litt vann. Dette skaper en enkel sukkervannsløsning som bier og humler kan bruke for å fylle på energireservene sine.

Bier og humler er essensielle for økosystemet vårt da de hjelper til med å bestøve mange av plantene vi er avhengige av.

Men disse små insektene kan noen ganger gå tom for energi og ha problemer med å finne tilbake til reiret sitt. Ved å gi dem tilgang til sukkervann kan du hjelpe dem med å fylle på energien og øke sjansene for å overleve.

Hvordan gjør jeg det?

Det er enkelt å sette opp denne redningsstasjonen i din egen hage. Først tar du en skje (alternativt et lokk av noe slag) og legger et lag sukker på.

Deretter tilsetter du litt vann for å lage en sukkervannsløsning. Plasser skjeen et sted i hagen din der biene lett kan finne den. Og det er det! Du har nå laget en enkel redningsstasjon for slitne bier.

Du kan se i videoen nedenfor hvordan du kan utføre trikset:

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.