Gult og oransje farevarsel på norsk ferieparadis

17/01/2024 07:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå kommer de med stormvarsel.

Stormen Hipolito har skapt calima (et værfenomen der vind fører med seg sandstøv fra Sahara) og forårsaket høye bølger på Kanariøyene, ifølge en mandagsrapport fra Canariavisen, ifølge DinSide.

Nå har regjeringen på øygruppen sendt ut farevarsler for sterk vind flere steder, som rapportert av samme avis.

Ifølge Canariavisen. har regjeringen utstedt gule og oransje farevarsler for vindkast som kan nå hastigheter opp mot 100 km/t på visse områder av Kanariøyene.

La Gomera, Gran Canaria og El Hierro er alle på gult varselnivå, med fare for kraftig vind, nedbør og høye bølger spesielt på La Palma, ifølge nettavisen.

- Spesielt La Palma og Tenerife er på betydelig farenivå (oransje) for vindkast på opptil 90 km/t, og Aemet (meteorologbyrå) utelukker ikke at vinden kan komme opp i 100 km/t på utsatte steder, skriver Canariavisen.

Canarian Weekly, som også har dekket saken, rapporterer om forventede kraftige byger og tordenvær vest på Tenerife.

- Calimamodellen Skyron viser at calimaen er ventet å forbli over øygruppen fram til onsdag.

Læs også:

Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.
Han var verdens tykkeste barn som 9-åring og veide 190 kilo: I dag er han ugjenkjennelig En gutt som ble stemplet som «verdens feteste gutt» har forandret livet sitt fullstendig, og ser i dag ut som en helt annen