Hastes til sykehus: Dansk familie i tragisk ulykke i populært skianlegg

10/01/2024 06:55

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Den danske familien er kjørt til sykehus.

Tirsdag morgen opplevde en dansk familie en tragisk ulykke i det østerrikske skistedet Hochoetz da de falt syv meter ned i en gondolbane.

Ulykken har etterlatt en 49 år gammel mann i livsfare og tre andre familiemedlemmer alvorlig skadet.

Ifølge B.T., som fikk ulykken bekreftet av en vaktsjef ved det lokale politiet, besto familien av et par brødre på 46 og 49 år, samt 49-åringens barn, en 20 år gammel sønn og en 19 år gammel datter.

Hubert Juen, vaktkommandør ved Bezirkspolizeikommando Imst, legger heller ikke skjul på at dette er en tragisk ulykke:

– De er alle alvorlig skadet.

Den 49 år gamle mannen, som er i livsfare, gjennomgår for tiden operasjoner og står overfor flere de kommende dagene før han blir overført til intensivavdelingen.

De sårede ble fløyet med helikopter til sykehus i Innsbruck og Zams.

Ulykken skjedde rundt klokken 10.30 da et tre veltet i en kabel og førte til at gondolen falt. En omfattende og vanskelig redningsaksjon ble satt i gang, komplisert av tett tåke og vanskelig terreng. Fire ambulansehelikoptre ble satt inn, og de sårede ble heist opp med en kabelvinsj.

Myndighetene har nå satt i gang en etterforskning for å finne ut hvordan en slik ulykke kunne skje.

Vi i redaksjonen sender våre varmeste tanker til alle pårørende i denne vanskelige tiden.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.