I dag: Alle i denne hovedstaten anbefales å jobbe hjemmefra

15/02/2024 08:52

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Torsdag ble denne hovedstaten verdens 8. mest forurensede by. Det oppfordres nå til å jobbe hjemmefra i to dager.

I Thailand advarte myndighetene torsdag om at forurensningen i hovedstaten Bangkok og omkringliggende provinser hadde nådd usunne nivåer.

Myndighetene i hovedstaden må derfor jobbe hjemmefra de neste to dagene. Hensikten med dette er å redusere forurensningen som kommer fra tung bytrafikk.

Alle andre borgere i Bangkok oppfordres også til å jobbe hjemmefra.

Luftforurensning skyldes flere ting. På den ene siden spiller brenninger knyttet til dyrking av avlinger en rolle, og på den annen side kan industriell forurensning og trafikk også tilskrives en del av ansvaret.

Ifølge det sveitsiske selskapet IQAir, som overvåker luftkvaliteten over hele verden, er nivået av fine inhalerbare partikler i Bangkok 15 ganger høyere enn nivået anbefalt av Verdens helseorganisasjon (WHO).

Torsdag ble Bangkok verdens 8. mest forurensede by.

– Det blir verre fordi det er for mye røykdis, sier den 57 år gamle motorsykkeltaxisjåføren Kornpong Poprakun.

"Jeg har kløende øyne fordi det er mye støv og det er ikke lett å puste," sa han.

I et forsøk på å redusere trafikkforurensning har Bangkok-guvernør Chardchart Sittipunkt informert Bangkoks regjeringsansatte om at de må jobbe hjemmefra. Andre bør gjøre det samme, heter det.

Han forklarte at noen områder av byen har høye nivåer av forurensning og at myndighetene er klare til å håndtere situasjonen.

Den thailandske regjeringen har tilbudt et tilskudd til bønder for å hindre landbruksforbrenninger. De har også laget en politisk pakke for å gjøre elbiler billigere for bøndene.

I tillegg vurderer regjeringen å innføre en lovpakke for å skape renere luft, som vil gjelde for transport, næringsliv og landbruk.

Læs også:

Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.
Han var verdens tykkeste barn som 9-åring og veide 190 kilo: I dag er han ugjenkjennelig En gutt som ble stemplet som «verdens feteste gutt» har forandret livet sitt fullstendig, og ser i dag ut som en helt annen