Ikke glem dette: Skatteetaten advarer før fristen

23/04/2024 11:36

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Viktig påminnelse fra Skatteetaten.

Nå som tidsfristen for å levere skattemeldingen nærmer seg, understreker Skatteetaten viktigheten av å rapportere eiendeler mange ofte overser, som for eksempel kryptovaluta.

De påpeker at det er et krav å fylle ut egne opplysninger om virtuelle eiendeler i skattemeldingen, en post som ikke er forhåndsutfylt, og mange tror feilaktig at den er det.

Skatteetaten advarer om at utelatelser kan føre til tilleggsskatt.

Tallene fra Skatteetaten viser en markant økning i antall personer som rapporterte om slike eiendeler, fra omtrent 15 000 i 2020 til rundt 45 000 i 2021, og videre til 48 000 i 2022. Det skriver DinSide.

Til tross for denne økningen, viser etatens egne anslag at kun 15 prosent av alle krypto-eiere faktisk oppgir dette på skattemeldingen, noe som indikerer betydelige mørketall.

- Over tid har vi sett en kraftig økning i antallet som innrapporterer at de eier kryptovaluta, forteller Nina Schanke Funnemark.

Skattemessig betraktes kryptovaluta som et formuesobjekt, hvilket innebærer at gevinst ved salg er skattepliktig, mens tap er fradragsberettiget.

Skatteetaten minner alle om at det er nødvendig å oppgi verdier, selv små, i skattemeldingen for å unngå økonomiske sanksjoner.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.