Jonas Vingegaard tok en avgjørende beslutning: Nå kalles 'stuntet' uetisk

21/10/2023 20:00

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå har reaksjonene strømmet på i kjølvannet av den store avgjørelsen under Vuelta a Espana.

I sykkelverdenen balanserer du ofte på en fin linje mellom etikk og underholdning. Denne dynamikken ble tydelig vist under årets Vuelta a España.

Arrangementet satte scenen for en spennende utgave av det spanske etapperittet da et imponerende felt startet deres tre ukers utfordring. Det var imidlertid ikke bare spennende ettersom Jumbo-Visma-laget produserte en dominerende prestasjon.

Forventningene pekte mot en duell mellom den ydmyke Glyngøre-gutten og den slovenske stjernen om sammenlagtseier.

Ting tok imidlertid en uventet vending da den danske stjernen rett og slett trakk seg fra kampen om sammenlagtseieren, det samme gjorde Primoz Roglic.

Derfor endte lagkameraten deres, Sepp Kuss, opp som den ultimate seierherren. Etter den store triumfen til det nederlandske laget har den tredobbelte verdensmesteren, Oscar Freire, endelig kommentert situasjonen.

Han går ikke på akkord og røper at Jonas Vingegaard kunne vunnet dersom det hadde vært en intens konkurranse mellom ham og lagkameraten, Sepp Kuss.

Oscar Freire er henrykt over Sepp Kuss sin seier og argumenterer for at den interne konkurransen mellom lagkameratene var det beste som kunne skje med løpet.

"Jeg tror at små kamper var det beste som kunne skjedd med Vueltaen, for uten deres dominans ville det ikke vært noe show," sier den tredobbelte verdensmesteren. Oscar Freire går til og med så langt som å beskrive situasjonen som «uetisk, men bra for showet».

Uttalelsene hans kaster nytt lys over den komplekse dynamikken som er involvert i profesjonell sykling.

Det er en sport hvor balansen mellom lagånd og individuelle ambisjoner hele tiden er avgjørende, og hvor den endelige seieren kan avhenge av en rekke faktorer som går utover den enkelte rytters fysiske prestasjoner.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.