Kan treffe 200.000 reisende: Storstreik

01/02/2024 07:56

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto / Foto: Shutterstuck.com
Flygninger fra flyplassene i Berlin, Hamburg og Stuttgart ble fullstendig kansellert torsdag.

Hvis du planlegger å fly til eller fra 11 av Tysklands største flyplasser på torsdag, bør du sannsynligvis legge om reiseruta.

Sikkerhetspersonalet ved flyplassene Frankfurt, Hamburg, Bremen, Berlin, Leipzig, Düsseldorf, Köln, Hannover, Stuttgart, Erfurt og Dresden har begynt en én-dags-streik som vil vare til torsdag kveld.

Fagforeningen Verdi begynte streiken sent onsdag kveld på Köln-flyplassen, der nattevakter ved sikkerhetskontrollen ikke dukket opp på jobb. Ifølge fagforeningen var deltakelsen 100 prosent.

«Det var en vellykket start på streiken,» sa fagforeningens talsperson Özay Tarim.

Rundt 80 prosent av ruteflyene til og fra Köln torsdag er kansellert, ifølge flyplassens nettsider.

På flyplassene i Berlin, Hamburg og Stuttgart er alle flyvninger kansellert.

I Düsseldorf er imidlertid bare en tredjedel av flyvningene kansellert.

Forvent lengere ventetid

I Düsseldorf har et sikkerhetsselskap tilbudt en ekstra betaling på 200 euro til ansatte som kommer på jobb til tross for streiken.

Dette har blitt kritisert av Tarim, som kaller denne «bonusen for streikebryteri» en provokasjon.

Streiken kommer samtidig som Verdi forhandler med private luftfartssikkerhetsselskaper. Fagforeningen krever lønnsøkninger og andre fordeler for rundt 25.000 sikkerhetspersonell på flyplassene.

Flyselskapet advarer imidlertid om at passasjerer kan forvente lengre ventetid i transittområder.

Ifølge estimater fra foreningen ADV, som representerer tyske flyplasser, vil rundt 1100 flygninger bli kansellert eller forsinket torsdag. Det vil ramme 200.000 passasjerer, ifølge ADV.

Det er ventet at flyplassene kan være tilbake i normal drift igjen fredag.

Læs også:

Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.
Han var verdens tykkeste barn som 9-åring og veide 190 kilo: I dag er han ugjenkjennelig En gutt som ble stemplet som «verdens feteste gutt» har forandret livet sitt fullstendig, og ser i dag ut som en helt annen