Kaptein og 3 andre siktet: Kastet passasjer over bord

07/09/2023 20:44

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
"Sjokk, forferdelse og tristhet".

Tirsdag ble en 36 år gammel mann kastet over bord fra en ferge som forbinder havnebyen Pireus med den greske ferieøya Kreta, ifølge nyhetsbyrået AP. Han ble senere erklært død. 

Et besetningsmedlem siktet for drap, to besetningsmedlemmer ble siktet for medvirkning til drap og fergekapteinen ble siktet for flere brudd på gresk sjøfartslovgivning.

"Sjokk, forferdelse og tristhet". Dette er ordene Miltiadis Varvitsiotis, den greske ministeren for shipping, brukte for å beskrive hendelsene som rystet Hellas denne uken.

Hendelsen skjedde tirsdag kveld og antas å ha blitt fanget på kamera.

Mannen som døde skal ha gått om bord på fergen først, men deretter gått av igjen for ukjente årsaker. Rett før avgang skal 36-åringen ha forsøkt å gå ombord på igjen, men ble nektet adgang.

36-åringen skal da ha forsøkt å tvinge seg på fergen.

Han kom deretter i kamp med to medlemmer av mannskapet.

Da mannen igjen for tredje gang skal ha forsøkt å tvinge seg på fergen, skal han ha blitt dyttet av skipet av et besetningsmedlem da fergen forlot kai.

Mannen forsvant i havet og fergen fortsatte sin ferd til Kreta.

AP skriver at ingen av mannskapet gjorde noe for å hjelpe mannen da han falt i sjøen.

Fergen fortsatte en stund til Kreta, men etter en stund beordret myndighetene den tilbake til Pireus.

Sent tirsdag ble 36-åringens kropp funnet av den greske kystvakten i havnebassenget i Pireus. En foreløpig rettsmedisinsk undersøkelse viste at mannen hadde druknet.

Hellas statsminister Kyriakos Mitsotakis fordømte også hendelsen.

- Denne skamfulle hendelsen er ikke forenlig med det landet vi ønsker oss, sier han, ifølge AP.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.