Kongehusekspert om kong Haralds avgjørelse: «Burde få sparken»

05/03/2024 09:38

Sofie

Nyheter
Foto: Kongehuset.no
Den norske kongens beslutning om å reise skulle aldri ha funnet sted, mener en ekspert.

Norges kong Harald, som med sine 87 år er Europas eldste monark, er innlagt på sykehuset etter en slitsom reise til Malaysia, på grunn av en infeksjon.

Hans helse har lenge vært en bekymring, og nå blir beslutningen om å la ham dra på den lange turen møtt med skarp kritikk fra kongelige eksperter.

Den svenske kongehuseksperten Johan T. Lindwall uttrykker sin forargelse til SE og HØR:

"De som har tillatt dette burde få sparken. En reise fra Norge til Langkawi tar mer enn et døgn og er slitsom nok for unge og friske mennesker. Og hva med varmen? Kong Harald og dronning Sonja (86) reiste fra 10 kuldegrader hjemme i Oslo til 36 graders hete i Malaysia. Og det er jo helt tydelig at kongens kropp ikke tålte denne påkjenningen."

Den bekymringsfulle turen endte med at kong Harald måtte få implantert en permanent pacemaker for å regulere pulsen, noe som igjen har satt fokus på beslutningsprosessene i det norske kongehuset.

Lindwall understreker alvoret i situasjonen ved å konkludere:

- Dette er jo ren galskap.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.