Kongehuset avviser spekulasjoner

06/01/2024 13:00

Emma

Nyheter
Foto: Det svenske kongehuset
Foto: Det svenske kongehuset
I kjølvannet av dronning Margrethes beslutning om å abdisere, har det vært spekulasjoner om at Sverige og Norges monarker kan komme til å gjøre det samme.

31. desember informerte dronning Margrethe danskene om at hun overlot tronen til sin sønn kronprins Frederik.

Dette vil finne sted 14. januar, når dronningen går av som regent.

En beslutning som den svenske kongen Carl Gustav har «stor respekt og forståelse for».

Det opplyser kommunikasjonsavdelingen ved det svenske hoffet til TV 2 i en skriftlig uttalelse.

Men det ser ikke ut til at den svenske kongen har tenkt å gjøre den samme manøveren.

Samtidig avviser den svenske kongefamilien at kong Carl Gustav ville følge i dronning Margrethes fotspor, og viser til talen kongen holdt tilbake i september i forbindelse med sin 50-årsjubileumstale som regent.

– Det er mitt håp at jeg nå og i årene som kommer kan fortsette å tjene vårt Sverige. Både opp og ned. I gode tider, så vel som i tider med store utfordringer, ble det sagt i talen den gangen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.