Kvinnen ble erklært død ved en feiltakelse: 15 år senere kjemper hun fortsatt for å bevise sin eksistens

17/10/2023 20:00

Sofie

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Livet har blitt noe vanskelig for den amerikanske kvinnen etter at hun ved en feiltakelse ble erklært død.

Kvinne som urettmessig ble erklært død i over 15 år kjemper for sin eksistens og rettigheter Livet tok en uventet vending for Madeline-Michelle Carthen da hun feilaktig ble erklært død av myndighetene i 2007.

Hele dramaet begynte da personnummeret hennes plutselig førte til hennes død, og hun ble deretter nektet økonomisk støtte for collegeoppholdet.

Hennes kamp for å få anerkjent status som levende person startet i 2007 da hun fikk oppmerksomhet fra media.

Nyhetskanalen CNN ble involvert, og Madeline-Michelle fikk vite at informasjonen hennes feilaktig hadde blitt kategorisert som død i en intern database kalt «Death Master File».

Det er det People skriver. I tillegg til tittelen død, førte dette til ubehagelige konsekvenser ettersom hennes eksistens ble kansellert for skattemyndighetene, bankene og helsefordelene.

Hun har senere vært i kontakt med fire tidligere presidenter og rettsmyndigheter, men situasjonen hennes er fortsatt uavklart. Det er imidlertid ikke bare Madeline-Michelle som er berørt av denne feilmeldingen.

Hennes 29 år gamle sønn, Kenneth, lider også av problemet, siden han har hatt problemer med å komme tilbake til college uten morens gyldige personnummer for å søke om føderal studiestøtte.

Ifølge en studie er ikke Madeline-Michelle den eneste som har opplevd denne feilen. Opptil 12 000 amerikanere blir urettmessig merket som døde av regjeringen hvert år.

Madeline-Michelle beskriver situasjonen hennes som en kamp hvor alt er tatt fra henne og hun føler seg blokkert. Hun fortsetter imidlertid å kjempe for å bevise sin eksistens og dermed få løst situasjonen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.