Lucas Braathen utsatt for homofobi: "Folk syntes jeg er for feminin"

16/02/2023 08:13

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Han har på neglelakk, og han er ikke redd for å bruke skjørt.

I tillegg til å være en superstjerne i sporten sin, elsker han å dele sin interesse for mote på sosiale medier.

Men den 22 år gamle stjernens stil har ført til utallige negative og rett og slett homofobiske kommentarer fra tastaturkrigere.

Dette får nå den norske skistjernen Lucas Braathen til å si ifra.

– Jeg blir kalt «homofil» fra venstre og høyre på en negativ måte, men jeg ser faktisk på det som positivt, sier han til NRK.

Han føler at han blir målrettet når han deler bilder på Instagram.

– Kanskje er det ikke nødvendigvis å være homofil hvis man går med et plagg som en gang var mer for kvinner enn menn, fortsetter han.

Her om dagen la han ut et bilde i sin Instagram-historie der han sendte et stikk til de som kritiserer han og stilen hans.

Foto: Skjermbilde/Instagram

"Jeg kan ikke vente til dere alle kaster bort tiden deres på å fortelle meg at menn ikke kan bruke skjørt," skrev han.

– Jeg får også kommentarer om at jeg ikke fokuserer nok på idretten min. Folk synes jeg er for feminin, og det er derfor jeg skrev kommentaren, sier Braathen til NRK.

Lucas Braathen har over 114.000 følgere på Instagram.

Nordmannen ligger på sjetteplass i verdenscupen i alpint, der han har vært den store stjernen i slalåmdisiplinen så langt denne sesongen.

Søndag kan han ta sitt første VM-gull i akkurat den disiplinen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.