Amerikaner arrestert med våpen i bagasjen: Ville gifte seg med Ingrid Alexandra

15/01/2024 08:35

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
En mann ble i denne uken pågrepet med våpen og en notatblokk med adressen til kongefamilien.

En amerikaner i 40-årene landet på Gardermoen onsdag i denne uken, og dagen etter fikk han utlevert bagasjen sin med flere ulovlige skytevåpen i bagasjen. Samme dag ble han pågrepet av politiet.

Det skriver både VG og TV 2.

«Siktedes tilknytning til Norge og hans formål med oppholdet synes blant annet å være en særdeles opptatthet av den norske kongefamilie», står det i kjennelsen fra Romerike og Glåmdal tingrett.

- I henhold til våpenlovens paragraf 190 må man søke om tillatelse i god tid før man reiser inn i Norge med våpen. Han erkjenner å ha brutt loven og ønsker å bli ferdig med saken, sier amerikanerens forsvarer, Jørund Lægland, ifølge TV 2.

Da bagasjen ble ransaket ble det også funnet en notatbok med navn og adresse på flere medlemmer av kongefamilien.

VG skriver at mannen i 40-årene er kjent for både politiet og Hans Majestet Kongens Garde fra tidligere.

I kjennelsen står det at han også ble bortvist fra Norge i august 2021. Da skal han ha oppsøkt kongefamilien på slottet og på Skaugum.

«Siktedes tilknytning til Norge og hans formål med oppholdet synes blant annet å være en særdeles opptatthet av den norske kongefamilie og spesielt prinsesse Ingrid Alexandra - som han ønsker å gifte seg med, ifølge hans politiforklaring», heter det i kjennelsen.

Mannen er nå varetektsfengslet i fire uker. I kjennelsen kommer det frem at politiet vil få mannen domfelt og utvist fra Norge innen kort tid.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.