Meteorologen: Nå blir det bare verre

31/10/2023 08:39

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Meteorologen har dårlig nytt.

Kaostilstander, trafikkulykker og køer har preget mandagen på Østlandet og Sørlandet. 

Og det stopper ikke enda.

– Det kommer en ny runde på torsdag. Da får man kanskje opp mot 15 centimeter enkelte steder, så man må være forberedt på mer, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl til VG.

Dermed ser det ut til at Kong Vinter, som allerede har rukket å skape lange køer og en rekke uhell, har kommet for å bli – i hvert fall på kort sikt.

Snøværet så ikke ut til å ville stoppe mandag. Også tirsdag kan ende opp med å by på mer snøvær.

– Det kan bli litt snødryss nordover på Østlandet, men det vil stort sett være nord for Oslo.

Artikkelen fortsetter under...

Først snø, så regn

Neste skikkelige runde kommer dermed tilsynelatende på torsdag – før det ser ut til at nedbøren fortsetter over helga – men da mest sannsynlig som regn i lavlandet.

– Det er ventet en del nedbør på Østlandet i helgen, og da går det nok over til regn en del steder, sier Wahl.

Likvel har hun ikke trua på at snøen regner bort med det første – til glede for de fleste skientusiaster.

– Regn tærer på snøen, det er klart, men nå kommer det jo relativt mye snø. Så det blir nok liggende litt etter helgen, i hvert fall der hvor det har kommet mest og det har blitt brøyta litt opp.

Om du på den andre siden allerede er lei av snø og sludd – og har mulighet til å ta deg en veldig rask miniferie til Vestlandet eller Midt-Norge – har du muligheten nå.

Regionene er nemlig værvinnerne i dag, melder meteorologen.

– Midt-Norge og Vestlandet har fint vær enn så lenge. Når det gjelder Vestlandet begynner det imidlertid å bli en liten endring i været der også ut i uka, og det kan komme litt nedbør fra onsdag.

Hun råder derfor vestlendingene til å begynne å tenke på vinterdekk – om de ikke har gjort det allerede.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.