Nå bekrefter de: Nytt håp i jakten på Madeleine McCann

28/03/2023 07:35

Emma

Nyheter
Foto: Politiet
Foto: Politiet
Nå er det nytt håp i jakten.

Politimesterens anmodning til innenriksdepartementet vil trolig bli godkjent. Så langt har etterforskningen av savnede personer, Operation Grange, kostet anslagsvis 13 millioner pund siden 2011.

Og i år ble finansieringen på £ 302,470 godkjent. Men det var frykt for at det kunne bli avvist.

– Dette er gode nyheter. Maddies foreldre Kate og Gerry vil bli glade. Det gir nytt håp, sier en kilde tett på etterforskningen som ikke la skjul på i går kveld.

Madeleine forsvant fra Praia la Luz i Portugal i mai 2007. Det første polititeamet på 40 betjenter er nå nede i fire detektiver.

Peter Bleksley, en tidligere Met-detektiv, la heller ikke fingrene imellom da han satte ord på dagens situasjon:

– Så lenge det er ubesvarte spørsmål, kan jeg se hvorfor det er en sak. Men i denne tiden med pressede budsjetter, kan jeg også se hvorfor øyenbrynene heves av ekstra midler, sier han.

"Jeg forstår frustrasjonen til familier som har savnede barn som ikke har luksusen av slik pågående finansiering."

Den hovedmistenkte, tyske Christian B, sitter i fengsel for voldtekt og kan bli siktet i år.

Det skriver The Sun.

Politiet opplyser at etterforskningen av  den savnede fortsetter, men vil ikke diskutere kostnadene.

Innenriksdepartementet bekreftet at de hadde mottatt en søknad, og la til: "Det vil bli vurdert, som vanlig, i samsvar med vår spesielle tilskuddsprosess".

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.