Northug om Klæbo: Tviler på et landslags-comeback

23/11/2023 16:13

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Northug antyder at Klæbo kanskje aldri vil returnere til landslaget.

Petter Northug uttrykker overbevisning om at Johannes Høsflot Klæbos tid på det norske langrennlandslaget er permanent avsluttet.

I en samtale med Adresseavisen deler Northug sine synspunkter og antyder at utøverne vil løse uenigheter når de samles i Ruka for verdenscupåpningen i langrenn. Det skriver Abcnyheter.

Likevel tror han ikke dette vil ha noen innvirkning på Klæbos potensielle fremtid som en del av det norske landslagsmiljøet.

Petter Northug selv opplevde en periode utenfor landslaget før han returnerte mot slutten av sin aktive karriere.

Han uttrykker tvil om at Klæbo vil gjøre det samme, og Northug gir en grundig forklaring på hvorfor han mener dette ikke vil skje.

– Nei, det tror jeg absolutt ikke. Det ville overrasket meg veldig. Skal det skje, må landslagsmodellen forandre seg. I fjor var hans siste år som landslagsløper. I fremtiden tror jeg han vil representere landslaget kun i verdenscupen og mesterskap.

– Det handler om historikken med forbundet. Jeg tror det har satt spor i Johannes, og jeg tror ikke han er fornøyd med alt som har skjedd. Jeg mener ledelsen har håndtert konflikten på håpløst vis. Han trives også godt med sine nærmeste, og han er litt som jeg var. Johannes har bygd et lag og har trygge rammer med familien rundt seg.

Fredag markerer starten på verdenscupen i Ruka, med klassisk sprint som åpning.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.