Russland forbereder seg på konflikt med Nato

26/03/2024 17:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Mye tyder på at Russland forbereder seg på en storkonflikt med Nato.

En konflikt mellom NATO og Russland kan være nærmere enn de fleste analytikere har spådd.

En ny rapport fra tenketanken Institute for the Study of War slår nå fast at det er flere faktorer som peker i retning av konflikt.

– Flere finansielle, økonomiske og militære indikatorer tyder på at Russland forbereder seg på storskala konvensjonell konflikt med Nato, heter det i rapporten.

19. mars møtte Russlands president Vladimir Putin flere ledere av Russlands statsduma. Her presenterte han sine prioriteringer for sin femte presidentperiode, ifølge tenketanken.

Kan gå utover rike russere

På møtet kom det ifølge tenketanken frem at det russiske militærets trussel vil avhenge av økonomiske ressurser. Under møtet skal Putin ha nevnt at rike industrialister må få et stort økonomisk slag i ansiktet. 

Her er da, ifølge rapporten, spørsmålet om Putin er villig til å risikere det.

Rapporten nevner Danmarks forsvarsminister Troels Lund Poulsen, som tilbake i februar advarte om at Russland, ifølge ny etterretning, potensielt kunne angripe et Nato-land innen en tre- til femårsperiode.

Den polske presidenten, Andrzej Duda, nevnes også.

Tenketanken viser til et intervju med presidenten med CNBC der han sier at Putin forvandler Russland til en krigsøkonomi med mål om å angripe et Nato-land i 2026 eller 2027.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.