Terrortiltalt rømt fra fengsel: Menneskejakten fortsetter

07/09/2023 13:03

Emma

Nyheter
Foto: Metropolitan Police
Foto: Metropolitan Police
Den mistenkte terroristen har nå vært på frifot i mer enn 24 timer.

Onsdag kom det frem at 21 år gamle Daniel Khalife, som er siktet for terror, har rømt fra et fengsel i London.

Khalife er anklaget for å ha lagt falske bomber på en militærbase mens han var soldat, ifølge flere utenlandske medier, deriblant BBC.

I skrivende stund har det gått over et døgn siden Khalife rømte fra Wandsorth-fengselet i London, og den terrorsiktede er fortsatt ikke tatt, skriver britiske medier.

For eksempel skriver The Independent at den store menneskejakten fortsatt pågår for Khalife. Det betyr blant annet at det er snakk om et stort reisekaos i Storbritannia torsdag.

Reisende som forlater Storbritannia står overfor store forsinkelser på grunn av politikontroller i jakten på Khalife.

Onsdag, da 21-åringen flyktet, kansellerte EasyJet alene 40 flyvninger fra Gatwick-flyplassen i London.

Khalife har rømt fra fengselet i påvente av rettssaken.

Den terrormistenkte ble sist sett iført en hvit T-skjorte, røde, hvitrutete bukser og brune stålstøvler, opplyser britisk politi.

Innbyggerne oppfordres til ikke å nærme seg Khalife, men i stedet ringe politiet slik at politiet kan fange 21-åringen.

– Vi har et team av offiserer som utfører omfattende undersøkelser for å lokalisere og anholde Khalife så snart som mulig, sier Dominic Murphy, leder for terrorenheten i det britiske politiet.

Murphy sa at politiet ikke hadde noen informasjon som indikerte eller grunn til å tro at Khalife utgjorde en trussel mot allmennheten.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.