Tim trodde det var gratis: Fikk en faktura på over 100 000 kr fra Google

07/03/2024 13:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det viste seg at det Tim holdt på med ikke var helt gratis likevel.

Vi har alle hørt om begrepet "dyre lekser".

De fleste foretrekker nok å lære av andres økonomiske feil enn å gjøre dem selv. Hvis du er en av dem som føler det slik, bør du lese her.

En bruker, kun kjent som Tim, fikk nylig en ubehagelig overraskelse da han plutselig mottok en faktura på cirka 14 000 dollar, som tilsvarer cirka 148 000 norske kroner.

Etter å ha spurt Googles BigQuery-datavarehus for historiske HTTP-arkivdata, mottok Tim den enorme fakturaen fra Google Cloud:

"Siste uke kjørte jeg et skript på historiske HTTP-arkivdata og fikk en regning på $14 000 fra Google Cloud uten advarsler. Og de vil ikke fjerne belastningen," forklarer han.

Tims svært kostbare leksjon viser at man må være ekstra oppmerksom på detaljene når man utfører handlinger på Internett.

Det skriver Kode24.

Viktig detalj

HTTP Archive-prosjektet lagrer en stor mengde data på Google Cloud BigQuery, og det er åpent tilgjengelig for alle brukere.

Men her er detaljene som kostet Tim dyrt. "Åpent tilgjengelig" er ikke det samme som "gratis å bruke".

Det var denne misforståelsen som førte til en enorm regning for Tim, som uttrykker frustrasjon over at nettstedet til HTTP-arkivet ikke tydelig advarer om de potensielle kostnadene ved å bruke datasettet med Google. Han advarer nå andre mot å gjøre samme feil.

I kjølvannet av Tims erfaring ble nettsiden til HTTP Archives oppdatert, og den advarer nå om å være forsiktig med å unngå uventede fakturaer.

Hendelsen har ført til diskusjoner om ansvar når det gjelder tilgang til og bruk av store datasett, spesielt når det dreier seg om potensielt store fakturaer.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.