Tog og lastebil kolliderte: 10 personer skadet

15/01/2024 11:27

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Rundt ti personer ble skadd da en lastebil og et pendlertog kolliderte øst for Uddevalla i Sverige mandag morgen.

– Det har vært en alvorlig kollisjon, sier Tomas Sunnerdahl i Fyrbodal redningstjeneste.

Alarmen ble utløst klokken 08.31, etter at ulykken skjedde ved en planovergang i Ramseröd, øst for Uddevalla. Politi, ambulanse og nødetater rykket ut til stedet.

Det skriver Expressen.

– En lastebil er truffet av toget. Det er ingen fare for lastebilsjåføren, men bakenden på lastebilen er påkjørt og skadet, sier Malin Husár, kommunikator ved Mitt Bohuslän redningstjeneste.

Det nøyaktige skadeomfanget var først ukjent.

– Fire personer er fraktet med ambulanse og to ambulanser ligger igjen på stedet, som ennå ikke har fraktet noen, sier Helen Wickberg, teamleder i SOS Alarm.

Rundt ti personer er lettere skadd, melder politiet på sine nettsider.

– Fokuset akkurat nå er å støtte passasjerene om bord og sørge for at de kommer seg ut og blir tatt vare på, sier Malin Husár.

Politiet har sperret av ulykkesstedet.

I forbindelse med ulykken ble kraftledninger revet.

– Trafikken har stoppet opp mellom Uddevalla og Vara i begge retninger. Det er en enkeltsporet seksjon. Vi sender nå en buss for å evakuere de reisende og setter inn erstatningsbusser, sier Henrik Kjellberg, pressekontakt i Vesttrafik.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.