Tollbeslag av falsk vodka: Nå advarer de årets russ

25/04/2024 07:35

Sofie

Nyheter
Sjangerfoto: Shutterstock
Sjangerfoto: Shutterstock
Tollvesenet advarer russen om falsk brennevin.

Tolldirektør Øystein Børmer uttrykker bekymring over helseskadene forbundet med falsk brennevin etter et nylig beslag.

Tolletaten avdekket 900 liter falsk vodka fordelt på 300 treliters-kartonger i Larvik-området, etter å ha stoppet en bil med østeuropeisk registrering for kontroll. Beslaget ble offentliggjort i en pressemelding onsdag.

- Enhver som kjøper brennevin utenom lovlige utsalgssteder, kan risikere at brennevinet er falskt. Hvis du drikker noe du ikke vet hva inneholder eller under hvilke forhold det er produsert, gambler du med eget liv og helse. Er du heldig er eneste konsekvens at du har kjøpt falsk vare, altså alkohol av lav kvalitet, som var tilfelle i denne saken, sier tolldirektør Øystein Børmer.

Børmer påpeker at selv om flaskene eller kartongene kan virke ekte med korrekte etiketter og forseglinger, er innholdet farlig. Produsentene bekreftet raskt at brennevinet var falskt.

Han advarer om at det kontinuerlig endres kjennetegn på emballasjen, noe som gjør det vanskelig for forbrukerne å identifisere falske produkter. Det skriver DinSide.

I denne sammenhengen retter tolldirektøren en spesifikk advarsel mot russen:

- Nå er russetiden like rundt hjørnet, og vi vet det konsumeres mye alkohol blant unge. Mange kjøper alkohol fra ulovlige utsalgssteder fordi det er billig. Å spare noen kroner er på ingen måte verdt å risikere eget liv og helse for.