Trippeldrap har rystet norsk landsby: Nå kommer politiet med nye detaljer om tragedien

24/01/2024 12:04

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Nå kommer politiet med nye detaljer.

En norsk by er for tiden i sjokk og sorg etter at fire personer – en voksen mann, hans to døtre og hans barnebarn – ble funnet døde i et hus tirsdag morgen.

Nå har politiet kommet med flere tragiske detaljer om saken.

Tirsdag kom det frem at politiet jobber ut fra en teori om at mannen drepte sine to døtre og barnebarnet.

Etter det må han ha tatt sitt eget liv.

Nå sier politiet at den antatte gjerningsmannen selv må ha ringt politiet og fortalt hva han hadde gjort – før han tok sitt eget liv.

– Den antatte gjerningsmannen ringte selv politiet og fortalte at han hadde drept sine to døtre og barnebarn, og at han skulle ta sitt eget liv. Da politiet kom til stedet, fant de fire døde kropper, heter det i en pressemelding sendt ut av Oslo politidistrikt, som håndterer saken, klokken 11.

Selv om mannen er død, har han formelt status som mistenkt.

– Dette er selvfølgelig en veldig alvorlig og utrolig trist sak. Det viktigste for politiet nå er å gjennomføre en bred og grundig etterforskning, samtidig som man forsøker å ivareta de pårørende på best mulig måte, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i pressemeldingen.

Da en patrulje kom til huset i Nes kommune klokken 11.29 tirsdag formiddag, fant de en mann, to kvinner og et lite barn liggende døde.

Huset var røykfylt da betjentene kom.

 Dagbladet skriver at de er kjent med at det er en mann i 60-årene, to kvinner i henholdsvis 20- og 30-årene og et barn som var yngre enn ett år.

Det er imidlertid ikke offisielt bekreftet.

Ifølge Dagbladet var en av døtrene, kvinnen i 30-årene, ansatt i Øst politidistrikt. Da kollegene svarte på den dramatiske samtalen, fant de henne død i huset.

– Det påvirker oss alle. Vi jobber med å ta vare på de pårørende og vårt mannskap. Det er en tung dag for oss i Øst politidistrikt, som har mistet en kjær kollega. Men våre tanker går selvfølgelig til hennes nærmeste, sa politistasjonssjef Cecilie Lilaas-Skari på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Av samme grunn er det Oslo politidistrikt - og ikke Øst politidistrikt, som området ellers tilhører - som har overtatt etterforskningen av saken.

Det vil nå bli foretatt obduksjon av avdøde, samt flere avhør, opplyser politiet.

– Vi vil derfor ikke si mer på nåværende tidspunkt om dødsårsaken, hendelsesforløpet eller detaljer fra åstedet. Vi ber om forståelse for dette, både av hensyn til etterforskningen og av hensyn til de pårørende, sier Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Læs også:

Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.
Han var verdens tykkeste barn som 9-åring og veide 190 kilo: I dag er han ugjenkjennelig En gutt som ble stemplet som «verdens feteste gutt» har forandret livet sitt fullstendig, og ser i dag ut som en helt annen