Triste nyheter for prins Harry: Avvist

23/05/2023 21:50

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det går ikke akkurat prins Harrys vei.

Prins Harry og kona Meghan Markle har alltid og vil alltid være i medias søkelys, og det er på godt og vondt. Nettopp etter press fra både media og publikum søkte prins Harry nok en gang politibeskyttelse – for egen regning. Det har imidlertid ikke gått hans vei.

Harry har tapt en juridisk "kamp" angående hans bud om å få lov til å foreta private betalinger for politibeskyttelse. Det skriver britiske BBC.

Advokatene hans ønsket en rettslig vurdering av avvisningen av forespørselen hans om å betale for beskyttelse i Storbritannia etter at sikkerhetsordningene hans endret seg da han sluttet å være en "arbeidende kongelig".

Men en dommer har besluttet å ikke gi tillatelse til en slik høring. Advokater fra innenriksdepartementet hadde motsatt seg ideen om å la velstående mennesker "kjøpe" sikkerhet fra politiet.

Denne kjennelsen fulgte etter et endags rettsmøte i London forrige uke. Siden den gang har Harry og Meghan vært involvert i det deres talsmann beskrev som en «nesten katastrofal biljakt» med paparazzier i New York.

Men ved Høyesterett forrige uke hadde advokater for prins Harry utfordret beslutningen om å avvise hans private finansiering for politibeskyttelse for seg selv og familien da han besøkte Storbritannia.

Da prins Harry trakk seg fra å være en «arbeidende kongelig» i 2020, betydde det at han ikke lenger hadde tilgang til sitt tidligere sikkerhetsnivå.

Men prins Harry bestridte hvordan denne avgjørelsen ble tatt av eksekutivkomiteen for beskyttelse av kongelige og offentlige personer - kjent som Ravec - som dekker sikkerheten til høyprofilerte personer, inkludert senior kongelige.

Prinsens advokater hevdet at det var bestemmelser i lovgivningen som tillater betaling for "spesielle polititjenester", og at "betaling for politiarbeid ikke er i strid med allmennhetens interesse eller allmennhetens tillit til Metropolitan Police Service".

Men advokater for innenriksdepartementet sa at typen beskyttelse som ble diskutert ikke var det samme som finansiering av ekstra politiarbeid for for eksempel fotballkamper.

I juli i fjor lyktes prins Harry med å få klarsignal for juridiske vurderinger av beslutningsprosessen angående hans sikkerhet, som ennå ikke har blitt hørt.

Men han har nå tapt utfordringen om å betale privat for sikkerhetskostnader, som han tidligere hadde sagt var «ikke å legge på skattebetaleren».

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.