Krever bare noen få ingredienser: Gammeldags pannekakeoppskrift gir luftige og deilige pannekaker på 2 minutter

05/03/2024 22:00

Sofie

Oppskrifter
Foto: Shutterstock
Pannekake oppskriften har røtter helt tilbake til antikkens Hellas.

Pannekaken, ofte regnet som en deilig rett på både brunsjbordet og til dessert, har faktisk røtter som strekker seg mye lenger tilbake i historien, helt til antikkens Hellas.

Det viser seg at opprinnelsen til denne elskede retten kan spores tilbake til rundt 500 f.Kr., da kjente greske dramatikere beskrev en tidlig versjon av pannekaken.

Denne primitive pannekaken besto av en enkel blanding av mel, honning, vann og olje, uten moderne ingredienser som gjær, men den la grunnlaget for desserten vi nyter i dag.

Gjennom tidene har pannekaken utviklet seg og tatt mange former, noe som har ført til en rekke deilige smaker på tvers av kulturer rundt om i verden. Denne utviklingen har gjort pannekaken til en global favoritt, elsket av mange og tilpasset utallige lokale smaker.

For de som ønsker å bringe et snev av denne historiske retten til sitt eget kjøkken, er det gode nyheter. En enkel og rask oppskrift lar alle, uavhengig av kulinarisk opplevelse, nyte denne tidløse delikatessen.

En pannekake til frokost eller som mellommåltid kan være den perfekte måten å starte dagen på, spesielt når den serveres med varm te, melk eller kaffe for å fullføre opplevelsen.

Ingredienser

  • 2 egg

  • melk

  • vaniljeekstrakt

  • Mel

  • sukker

  • melis

Slik gjør du det

  • Hell først 2 eggeplommer, 1 ss melk og en og en halv ss mel i en bolle og bland.

  • I en annen bolle, hell 2 eggehviter, 3 ts sukker, bland med en elvisp til du får en skummende blanding.

  • Ha deretter alt gradvis over i bollen med eggeplommene og tilsett også en teskje vaniljeekstrakt.

  • Ha blandingen i en sprøytepose og hell den i pannen med en liten mengde vann. Stek tildekket på begge sider til de er gyldenbrune. Til slutt pynter du med melis.

  • Den luftige pannekaken er klar.

Dermed står pannekaken ikke bare som et bevis på matens evne til å forbinde oss med fortiden, men også som en påminnelse om at noen retter er tidløse i sin appell. Neste gang du nyter en pannekake, tenk tilbake på dens rike historie som strekker seg over årtusener og hvordan den utviklet seg til den elskede retten vi kjenner i dag.

Kilde: Wineandfoodtour