Både du og barna dine kommer til å ELSKE denne bananisen på pinne

Foto: Sabine Murati, Sunde bananispinde

Den sunne desserten er reddet med disse bananispinnene.

Ønsker barna dine å kunne spise is morgen, middag og kveld – og du vil helst at de skulle fått i seg litt mer frukt?

De to tingene kan nemlig kombineres i denne bananisen på pinne.

Ispinnene er veldig enkle å lage, og rett og slett ganske sunne. Og ja, voksne kan også nyte dem!

Til 4 ispinner trenger du:

2 modne bananer
100g mørk sjokolade
Nøtter, kokosmel, frysetørkede bær eller lignende til strø – jeg brukte hakkede salte mandler

Skrell bananene og skjær dem over på midten (ikke på langs).

 

Stikk en ispinne av tre i hver halve banan, og pakk dem ned i individuelle fryseposer.

Legg bananene i fryseren til de er gjennomfrosne.

Hakk de saltede mandlene mellomfint.

Smelt den mørke sjokoladen på veldig svak varme i en gryte, eller alternativt over et vannbad.

Dypp de frosne bananene i den smeltede sjokoladen eller bruk en matpensel til å pensle sjokoladen på bananene.

Sjokoladen stivner fort, så vær klar med nøttestrøet med én gang – jeg brukte hakkede salte mandler.

Bananispinnene kan nå legges på frys igjen – i deres respektive poser – eller spises med det samme.

Og så: Vær så god.

Sabine Murati er 26 år og er utdannet naturopat i biologisk medisin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosatt i Canada, og blogger om steinalderkost og helse på www.mypaleopantry.com