Hjemmelagde salte mandler - den enkle metoden

Foto: Sabine Murati/Dagens.no

Spis de som snacks eller bruk de til å piffe opp salaten.

Salte mandler er en av mine absolutte favoritter når det kommer til snacks. Og heldigvis er de superenkle å lage selv!

Til 1 porsjon trenger du:­­
200g mandler
1 stor ss grov Himalayasalt eller havsalt
2-3 dl kokende vann

Slik gjør du:
Løs opp saltet i det kokende vannet – bruk en gryte eller en ildfast bolle.

 

Hell mandlene i saltvannet. Mandlene skal være noenlunde dekket av vannet, så hell på litt mer vann hvis 2 dl ikke er nok.

Sett på et lokk, og la mandlene stå i 20-25 minutter. 

Etter 20-25 minutter i laken av saltvann er det tid for å drene mandlene for vann.

Fordel mandlene på et stekebrett kledt med bakepapir, og stek de i en forvarmet ovn på 150°C i ca. 20-25 minutter.

Vend mandlene rundt noen ganger underveis.

La mandlene avkjøles på brettet og oppbevar dem i en lukket beholder – da vil holdbarheten være lang. 

I teorien – de salte mandlene blir som regel spist opp fort.

Sabine Murati er 26 år og er utdannet naturopat i biologisk medisin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosatt i Canada, og blogger om steinalderkost og helse på www.mypaleopantry.com