Alaphilippe fikk alvorlige skader i stygg velt

25/04/2022 08:09

Emma

Sport
Bilde er fra et løp tilbake i 2018. Foto: Shutterstock.com
Bilde er fra et løp tilbake i 2018. Foto: Shutterstock.com
Julian Alaphilippe utgikk fra Liége-Bastogne-Liége og ble fraktet til sykehus med ambulanse etter en alvorlig velt.

Få tvilte på at det var alvorlig da Julian Alaphilippe utgikk fra Liége-Bastogne-Liége søndag.

Og nå er frykten bekreftet. I en pressemelding skriver Quick-Step at den franske verdensmesteren etter et alvorlig krasj brakk to ribbein og et skulderblad. I tillegg har hans ene lunge kollapset.

Quick-Step skriver også at Alaphilippes lagkamerat Ilan van Wilder brakk kjeven i samme krasj.

I krasjet, som skjedde 62 kilometer før mål, var det rundt 50 ryttere som røyk i asfalten, landet Alaphilippe ved et tre i grøfta. Her lå han lenge uten å bevege seg.

Blir værende på sykehuset

Kjæresten til Julian Alaphilippe, Marion Rousse, fortalte til fransk fjernsyn at han ble kjørt bort av ambulanse og at han var bevisst. Quick-Step skriver at franskmannen fortsatt er ved bevisthet, men at han vil forbli til observasjon på sykehuset.

Alaphilippe var en av forhåndsfavorittene til å vinne det belgiske monumentet.

Julian Alaphilippe har de siste årene tilhørt den absolutte verdenseliten. To ganger har han vunnet VM, tre ganger har han krysset linjen først i Fleche Wallone, mens han i Tour de France har seks etappeseire på CV-en.

Søndagens Liége-Bastogne-Liége ble vunnet av Alaphilippes lagkamerat Remco Evenepoel.

 

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.