BREAKING: De skal arrangere fotball-VM i 2030

05/10/2023 07:33

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Verdens største fotballmesterskap har funnet en vertsnasjon - eller flere.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har nettopp annonsert at VM i 2030 vil bli avholdt i et unikt partnerskap mellom Marokko, Spania og Portugal.

Det opplyser Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) på deres offisielle hjemmeside.

Avgjørelsen ble tatt av FIFA-rådet og har blitt møtt med stor entusiasme og forventning fra fotballfans over hele verden.

FIFA-president Gianni Infantino ønsker den historiske avgjørelsen velkommen i en offisiell pressemelding

– Innen 2030 skal vi ha en unik global tilstedeværelse. Tre kontinenter – Afrika, Europa og Sør-Amerika – seks land, Argentina, Marokko, Paraguay, Portugal, Spania og Uruguay – vil ønske velkommen og forene verden når vi feirer det vakre spillet, jubileet og FIFA World Cup sammen.

Beslutningen om å tildele vertskapet for verdensmesterskapet i 2030 til Marokko, Spania og Portugal ble enstemmig tatt av FIFA-rådet. Denne tidlige kunngjøringen kommer etter rapporter fra det anerkjente sportsmediet The Athletic tidligere på dagen.

De tre søramerikanske landene, Argentina, Paraguay og Uruguay, skal etter planen spille en nøkkelrolle i åpningsseremonien av turneringen ved å holde de tre første åpningskampene.

Disse kampene vil bli spilt på Estádio Centenário i Montevideo, Uruguay, for å markere 100-årsjubileet for det første verdensmesterskapet, som ble holdt i Uruguay i 1930.

En bemerkelsesverdig detalj er at de tre opprinnelige vertslandene - Marokko, Spania og Portugal - vil ha en automatisk kvalifisering til turneringen, lovende spennende kamper fra disse vertsnasjonene.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.