Gjett hvilket sted i Norge som vil søke OL i 2026

30/10/2017 16:15

Anniken Hauge

Sport
Telemark
Telemark
Lillehammer får nå en konkurrent fra vest.

Telemark ønsker nå å søke om OL i 2026, og Lillehammer får derfor en konkurrent i fra vest.

Tirsdag klokken 12 på Gaustadtoppen skal Telemark fortelle om sine planer for vinter-OL i 2026, skriver NRK.

- Jeg kan bekrefte at vi ønsker å få vinter-OL til Telemark, men har ingen kommentarer utover det, sier leder i Telemark idrettskrets, Geir Berge Nordtveit. 

Telemark, Vestfold og Buskerud diskuterte en OL-søknad allerede i 2004. Den gangen ble det ikke noe av, og istedet brukte norsk idrett mange millioner kroner for både Tromsø sin søknad og senere Oslos søknad, skriver VG.

- Vi hilser alle positive initiativ rundt det å arrangere et vinter-OL/Paralympics velkommen. Det viser engasjement og store ambisjoner på grasrota i idretts-Norge rundt en eventuell ny søknad. Flere landsdeler har uttrykt interesse for å søke. Det vi gjør nå er å registrere disse, og ha tett dialog med myndighetene. Vi i Norges idrettsforbund er positive til alle engasjementene rundt omkring i landet om å arrangere vinter-OL og Paralympics, sier idrettspresident Tom Tvedt i en pressemelding i dag.

Neste vinter-OL arrangeres i Pyeongchang i Sør-Korea i 2018, og Beijing i Kina har vinter-OL 2022. 

International Olympic Committee (IOC) har gjennomført en reform for å få vinter-OL tilbake til de tradisjonelle vinterstedene igjen, altså primært Europa og Nord-Amerika, ifølge Dagbladet. Avisen skriver også at de erfarer at gruppa bak Telemark 2026 ser på dette som positivt med tanke på sjansene for å få olympiaden om ni år.

Ifølge VG leker Stockholm også med tanken om å arrangere OL i 2026.

 

 

 

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.