Hele sykkelverden holdt pusten: Nå åpner han opp om den skjebnesvangre dagen

13/10/2023 17:00

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Den nå tidligere sykkelstjernen Nathan van Hooydonck har åpnet opp etter den skjebnesvangre dagen.

Det var et stort sjokk som rammet sykkelverdenen da Jonas Vingegaards stjernehjelper Nathan van Hooydonck fikk hjertestans mens han kjørte med sin gravide kone ved sin side.

Den høyreiste belgieren overlevde heldigvis ulykken, men måtte stoppe karrieren umiddelbart.

Nå har van Hooydonck uttalt seg for første gang etter ulykken i et intervju med belgiske medier hln.

– Jeg husker egentlig ingenting fra ulykken, sier belgieren.

– Det var trist, for allerede før legene fortalte meg det, visste jeg at karrieren min var over. Det var en forferdelig uke på sykehuset, selv om jeg fikk god hjelp av personalet og spesielt familien min som var der hver dag.

Den forferdelige nyheten om karrierefrysen ble imidlertid erstattet av enorm lykke bare en uke senere, da van Hooydoncks kone, Alicia, fødte parets første barn.

Og selv om sykkelkarrieren er over, roser den tidligere Jumbo-Visma-rytteren seg glad for å være i live og i stand til å holde sønnen.

– Jeg innså at det hadde vært en risiko for at jeg aldri ville klart å holde ham. Det går mer og mer opp for hver dag som går, forklarer han.

Det ville vært nesten uutholdelig for Alicia van Hooydonck hvis mannen hennes hadde gått bort på døren like før fødselen av sønnen deres, Alessio.

Paret mistet sitt første barn ved fødselen for snart to år siden.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.