Herrelandslaget runder av en mislykket EM-kamp med 3-3

20/11/2023 06:00

Mikkel Sletta

Sport
Norge kommer ikke med til neste års EM. Det er klart etter helgens resultater i EM-kvalifiseringen.

Vi spilte søndag kveld 3-3 borte mot Skottland i den siste kampen i EM-kvalifiseringen.

Allerede før kampen var det klart at Norge ikke kommer til neste års EM.

Det var nettopp skottene som sendte oss ut i mørket ved å snu 0-1 til 2-1-seier på Ullevål i juni.

Helt siden den gang har vi ligget etter i EM-kvalifiseringen og ikke klart å komme inn på en av de to øverste plassene som gir tilgang til neste års siste runde i Tyskland.

De norske herrene ledet to ganger i søndagens kamp, ​​men kastet den fra seg begge gangene. I stedet gikk skottene foran 3-2. Norge utlignet til slutt til 3-3.

Aron Dønnum førte oss til 1-0 allerede etter tre minutter. Skottenes John McGinn utlignet fra straffemerket ti minutter senere.

Jørgen Strand Larsen scoret til 2-1 etter 20 minutter, men et selvmål av den stopperen Leo Østigård gjorde det til uavgjort igjen etter 33 minutter.

Etter en times spill scoret skottenes Stuart Armstrong til 3-2, og lenge så det ut som et norsk nederlag.

Men så slo innbytter Mohamed Elyounoussi til med en heading på bakre stolpe etter 86 minutter, og derfor endte det hele med et målrikt 3-3-resultat.

Norge kan ikke kvalifisere seg til EM via Nations League, da resultater fra de andre EM-kvalifiseringsgruppene gjorde at det heller ikke lar seg gjøre.

I den andre kampen i gruppen vant Spania 3-1 hjemme over Georgia søndag. Spanjolene vant dermed gruppen foran Skottland, og de to lagene er klare for EM.

Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.