Ole Einar Bjørndalen om Marte Olsbu Røiseland: ”Håper hun tar til fornuft”

08/02/2023 07:48

Emma

Sport
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Ole Einar Bjørndalen mener hun må ta et tøft valg om hun skal ta gull til VM.

Marte Røiseland gikk glipp av mye trening i høst. Hun har slitt med ettervirkningene etter at hun fikk virussykdommen helvetesild i fjor.

OL-dronningen sesongdebuterte derfor i verdenscupen 5. januar og har etter det vist prov på gammel form den siste tiden. Det gjør også at hun selv er optimistisk med tanke på det som venter i Oberhof de neste knappe to ukene.

Likevel er hun litt usikker på formen.

– Det er en litt uvant situasjon for meg. For første gang på veldig lenge aner jeg ikke hva jeg kan forvente. Men hodet er ofte separat fra kroppen, og selvfølgelig har hodet veldig lyst å være med å kjempe om medaljene på de fleste øvelsene. Så får vi se om kroppen også har lyst å være med på det, sier Røiseland til TV 2.

Ole Einar Bjørndalen peker dog ut Røiseland som vinner av mesterskapets siste renn, fellesstarten, i hans VM-spådom. Men, for at det skal skje mener Bjørndalen at Røiseland må ta et tøft valg.

– Den spådommen er litt med forbehold om at jeg håper hun tar til fornuft og ikke går normaldistansen. Jeg tviler på at hun tør det, men det mener jeg hun bør gjøre. Jeg mener hun har for dårlig treningsgrunnlag til å gå alle løp i VM. Så jeg mener og håper hun tar til fornuft og dropper normaldistansen og går all in på fellesstarten til slutt og de løpene i starten. Forklarer Bjørndalen.

Marte Olsbu Røiseland, som var lenge borte fra konkurranser på grunn av sykdom og nylig hadde sine tre første verdenscuprunder for sesongen, forstår Bjørndalen sitt synspunkt.

De tre første VM-øvelsene er miksstafett etterfulgt av sprint og jaktstart. Etter de øvelsene vil landslags treneren, Patrick Oberegger, tatt noen vurderinger om løpene videre i mesterskapet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.