Silje Solberg innrømmer: "Det kostet mere enn jeg trodde"

17/04/2024 13:00

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sluttrunden i desember var den første som mor for Silje Solberg.

Silje Solbergs karriere har kastet av seg mange titler, som VM-gull og EM-gull, men i august i fjor kunne håndballstjernen Silje Solberg-Østhassel skryte av å ha vunnet den største gullmedaljen av dem alle.

Hun var blitt mor til en liten jente.

Det avslørte hun selv i et innlegg på Instagram.

Et raskt comeback etter graviditeten kostet imidlertid den norske stjernekeeperen både fysisk og mentalt. 

– Jeg hadde en liten periode etter jul hvor jeg var litt i minus. Det kostet nok mer enn jeg trodde å komme raskt tilbake og komme til finalen og være en del av finaletroppen etter fødselen, sier Solberg til TV 2.

Hun trengte da en pust i bakken for å lade opp kroppen.

Det har også betydd at karrieren vil fortsette hjemme i Norge nærmere venner og familie når hun kommer til Vipers Kristiansand frem til 2027 etter 10 år i utlandet.

En veldig vanskelig avgjørelse

Administrerende direktør i hennes nåværende klubb, Györ, Péter Endrődi, sier at de hadde intensjoner om en flerårig kontraktsforlengelse med Silje Solberg, men at det selvfølgelig var forståelse for hennes familieprioriteringer.

Solberg kommenterte på avgjørelsen dengang:

– Vi måtte ta en veldig vanskelig avgjørelse, for jeg føler meg veldig bra i Győr. Takk for tilliten til meg, klubben har virkelig støttet meg i alt de siste årene. Det er situasjoner i livet når du trenger å se ikke bare på deg selv, men også på familien din. Jeg ønsker ikke å si farvel ennå, da jeg ønsker å hjelpe laget på alle fronter de resterende seks månedene.