Ny undersøkelse: Du blir kreativ av å drikke vin

En ny undersøkelse fra Østerrike tyder på at et glass vin eller en øl setter fart på kreativiteten.

Hvis tar deg et glass vin eller en øl, så kan det bidra til å sette fart på kreativiten din. 

Det ser i hvert fall sånn ut hvis man skal tro en ny undersøkelse foretatt av østerikse forskere. 

Det skriver Independent.

Les også

7 ekle ting kvinner gjør, som menn i virkeligheten elsker

 

- Alkohol knyttes sammen med kreativitet. Tidligere forskning har vist at nesten halvdelen av de store forfatterne hadde for vane å drikke alkohol. Vi har kommet frem til at en mindre enhet faktisk kan hjelpe med visse aspekter av kreativitet, sier Mathias Benedek, som stod i spidsen for undersøgelsen. 

Noen av deltakerne fikk utlevert en vanlig flaskeøl, mens andre fikk en uten alkohol i. Man så ikke umiddelbart noen forskjell på de typene øl. 

Etterpå skulle deltakerne utføre en rekke oppgaver, hvor de blant annet skulle assosiere forskjellige ord. For eksempel ble de bedt om å forbinde ordene swiss, blue og cake.

Les også

Brun Uten Sol: Ny selvbrunings pille skal minske risikoen for hudkreft

 

De deltakerne som hadde drukket øl med alkohol, var bedre til å gjette at det var ordet cheese som bandt de tre ordene sammen. 

Ifølge Mathias Benedek er det dog ikke ubetinget nytte for kreativiteten å drikke en enhet. Det kan nemlig også gjøre det vanskeligere å jobbe fokusert.

- Det er to teorier om hvordan det fungerer. Den første går ut på at når du er veldig fokusert på å løse et problem, kan du bli så fiksert at sinnet ditt ikke åpner seg for andre løsninger. Alkohol gjør det vanskeligere å holde fokus på alle oppgavens parametre, men kan også bidra til å få deg til å se det fra en annen vinkel, sier Mathias Benedek og tilføyer:

- Den andre teorien er at alkohol som distraherer deg fra den sentrale oppgaven, tillater deg å dykke ned i ditt ubevisste sinn, og finne alternative løsninger. 

Forskningen er publisert i tidsskriftet Consciousness & Cognition.