20-årig kvinne grep inn da to menn slo et offer på åpen gate: Så fant kvinnen frem en genial spray fra vesken

27/08/2017 10:15

Anniken Hauge

112
En 20-årig kvinne grep inn da hun så to menn overfalle og mishandle en kvinne på åpen gåte. Kvinnens smarte reaksjon gjør det nå lett for politiet å finne gjerningsmennene.

Lørdag kveld klokken 21.23 var en 20-årig kvinne vitne til noe helt forferdelig.

Midt på gaten i Helsingborg sto to menn som var i ferd med å banke opp og mishandle en kvinne som lå på bakken. 

Det ville ikke 20-årige kvinnen ha noe av, så hun bestemte seg derfor for å gripe inn i situasjonen, skriver hd.se. 

Den unge kvinnen hadde en spesiell type pepperspray i vesken, som hun raskt fant frem og brukte mot de to mennene. Da hun gikk mellom gjerningsmennene ble hun selv slått, men gjerningsmennene flyktet fra stedet. Den modige kvinnen fikk da alarmert politiet.

 

Men den sprayen som den 20-årige kvinnen hadde brukt, var ikke bare en vanlig pepperspray, men en spesiell type forsvarsspray som etterlater en rød farge på huden.

- Hun har brukt en lovlig forsvarsspray, så det er en god måte å stoppe et voldelig overfall på, sier Anna Göransson som er talsmann ved politiets alarmsentral. 

De to gjerningsmennene er fortsatt på frifot, men på grunn av kvinnens spray har begge mennene fått en rødfarge i ansiktet som sitter i huden i minst et par dager, forteller politiet. 

Det er dog ingen andre vitner som har sett overfallet, og derfor ettersøker politiet både gjerningsmennene og den 20-årige kvinnen som gikk mellom gjerningsmennene.

I Sverige såvel som i Finland er visse typer pepperspray lovlig å bære og benytte for privatpersoner.

Men i Norge går pepperspray under våpenloven, og er derfor ulovlig å benytte seg av for privatpersoner.