22 år gammel mann tiltalt for promping mot politibetjent: Nå gir han forklaring

21/04/2021 09:05

Emma Sletta

112
Mannen, som ikke kunne holde gassene sine, var sammen med en kamerat da noen politibetjenter gikk forbi - og så kom brisen.

Noen ganger vil du falle over en nyhet der du bare må stoppe og lese vurderingsmatrisen igjen. Dette er absolutt noe som folket i Østerrike nylig har opplevd.

I Østerrike blir det skrevet mye om en 22 år gammel mann som i manges øyne har gjort noe veldig morsomt. Han hadde prompet på en politimann, som du skulle tro er morsom nok i seg selv.

Men det stoppet ikke her.

Han klarte igjen å lage overskrifter da saken gikk til rettssak. Tiltalte hadde sammen med sin advokat forberedt seg på å forsvare fisen, og de gjorde det ved å si at fisen faller inn under mannens rett til ytringsfrihet.

Det skriver Der Standard.

Administrative Court i Wien har senere offentliggjort beslutningen, som også inneholder flere detaljer om den svært merkelige hendelsen. Det har derfor endt opp med at du som leser har fått mulighet til å danne din egen konklusjon.

Rutinekontroller var utgangspunktet

Den dagen verken mannen som heter "Mr. AB" i dokumentet eller politibetjentene vil glemme er 5. Mannen, som til slutt ikke klarte å holde gassene sine, kom over politiet i en park som valgte å gjennomføre en identitetskontroll.

Det var her den trakk opp til vinden.

– Tiltalte satt på en benk da han slapp ut gassene. Han løftet baken og strakte seg litt før han slapp tarmgasser, sier dokumentet, som også beskriver at tiltaltes ledsager, som han var sammen med, syntes det var veldig morsomt da han senere spøkte.

Man kan umiddelbart hevde at det er veldig ufarlig. Til slutt gikk imidlertid saken til rettssak. Tiltalte hevdet at det ikke var perspensivt, og selv om det var det, trodde han at det faller inn under hans rett til ytringsfrihet.

Dette tyder imidlertid ikke på at dommeren kjøpte argumentet. Han endte opp med å pålegge ham en bot når det gjaldt konklusjonen at slike ting som snuggling og juling ikke har noe kommunikativt innhold, men at det i stedet faller inn under vilkår som overskrider anstendighetens grenser.

Men dommeren viste seg også å være god. Han valgte å redusere boten da han fant ut at tiltalte hadde økonomiske problemer og hadde et kriminelt rulleblad.

Boten endte dermed opp med rundt 700 kroner.

I kjølvannet av dommen har mannens agent, Matej Zenz, vært ute for å snakke ut om dommen. Han sier det bare er en delvis suksess og vil nå vurdere om man skal anke dommen. 

Han mener fortsatt at avgjørelsen er feil.

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.